Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Anhydriet

Anhydrietspecie wordt gebruikt voor het vervaardigen van dekvloeren. Erkende vloerenbedrijven verwerken deze specie en zorgen dat deze een deklaag vormt op diverse ondergronden. Naast de traditionele zandcement smeervloer is de anhydriet gietvloer bezig aan een sterke opmars.

Een zeer belangrijke reden hiervoor is de arbeidsvriendelijke verwerking van de gietvloer. In tegenstelling tot een smeervloer is de werkhouding bij het aanbrengen van een gietvloer aanzienlijk ergonomischer. Het verlicht de lichamelijke arbeid aanzienlijk.

Daarnaast zorgen de gegarandeerde sterkte-eigenschappen (C12 t/m C30, allen geleverd onder CE – certificaat) van de hoogwaardige anhydrietmortel voor een optimale betrouwbaarheid van de draagvloer. Mede dankzij de vaste receptuur en de zelf verdichtende eigenschappen heeft de gietvloer een constant hoge kwaliteit en is daardoor niet afhankelijk van zware handmatige verdichting. De gietvloer is ook ideaal bij zwevende dekvloeren, die sinds de aanscherping van de geluidsnorm vaak worden toegepast. Zwevende dekvloeren worden veelvuldig gecombineerd met vloerverwarming. Op de verende ondergrond laat de gietvloer zich moeiteloos verwerken en zorgt ze voor een perfecte omhulling van de leidingen. Dit in combinatie met de hoge buig-/treksterkte zorgt ervoor dat de anhydriet gietvloer de ideale comfortvloer is in de woning- en utiliteitsbouw.

Een anhydriet gietdekvloer is ook bij uitstek geschikt voor het renoveren van oude vloeren. Voor deze toepassing hebben wij ook een speciaal ontworpen renovatiemortel welke geschikt is voor een zeer lage laagdikte. Normaal gesproken is dit niet zonder risico’s, maar een anhydriet gietdekvloer neemt deze risico’s weg. Doordat er beperktere materiaalspanningen ontstaan, wordt onthechting en scheurvorming voorkomen. In dat geval is de renovatievloer dus een goede en duurzame oplossing en kan worden aangebracht in laagdikten van 1 t/m 4 centimeter.

De anhydietspecie wordt onder CE – certificaat geleverd, conform de norm NEN-EN 13813, in de volgende karakteristieke sterkteklassen:

Deze mengsels zijn in verschillende vloeimaten verkrijgbaar van 230 t/m 260 mm (Renomortel uitgezonderd)

Bestel nu