Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden
Hoekstra Binnenvaart - Laagwater 2018

Nieuws

LAAG WATER TOESLAG OP BETON

Zoals bij de meeste betoncentrales worden ook onze grondstoffen, zoals zand en grind, per schip aangevoerd. Vervoer over water is sneller, milieuvriendelijker en goedkoper dan ander vervoer.
Echter, op dit moment is de waterstand op de Duitse en Nederlandse rivieren al geruime tijd extreem laag. Door deze lage waterstand kunnen de schepen niet meer volledig beladen worden, aangezien ze met minder diepgang moeten varen. Gemiddeld nemen de schepen nog maar 1/3  lading mee. Hierdoor worden de vervoerskosten aanzienlijk verhoogd.

Omdat het einde van de laagwaterperiode nog niet in zicht is, zijn wij dan ook genoodzaakt om per 10 oktober 2018 een toeslag op onze betonprijs door te berekenen. Deze toeslag is tot nader order van kracht en wordt iedere week, aan de hand van de actuele waterstanden, naar boven of naar beneden bijgesteld. Uiteraard vervalt de toeslag, zodra de waterstand weer normaal is.
Week 37 t/m 42: Laag Water Toeslag € 2,00 per m³.
Week 43 t/m 46: Laag Water Toeslag € 3,50 per m³.